На 11 януари 11 снегопочистващи машини почистваха града до 23.30 ч., а след това 2 дежурни машини почистваха към ж.к. „Орел“, болница, пожарна и други институции, където се налага спешно придвижване на автомобили. Много от главните артерии на града бяха изчистени до асфалт.

На 12 януари работата на снегопочистващата техника стартира отново в 04.00ч. и продължава да почиства със 7 машини, техника ще почиства и около блоковете 24, 25 и 27 в ж.к.“Орел“ и зад блок 17,  уточни Христо Георгиев – ръководител на звеното в Разград на А.С.А. България. Той съобщи, че от началото на месец декември улиците на града са обработени с 200 тона сол.

Във връзка със сметосъбирането Георгиев подчерта, че процесът е забавен, заради климатичните услови и  трудната проходимост и допълни, че от днес, 12 януари, два автомобила ще извозват сметта първо от централната част на града, а след това от останалите части. Почистват се всички улици, уточниха от фирмата.

Служители на Общинското предприятие  „Паркстрой“ се включиха в почистването на града, 12 човека чистят в кв. „Абритус“, използва се и  бобкат за разчистване на тротоарите и паркингите в района, дейността ще продължи до филиала на РУ, в посока „Биовет“ и „Лидъл“.

Днес служители на „Парстрой“ опесъчиха стъпалата към ж.к.“Орел“, почистват и паркинги в централните части на града, чисти се градинката на Следствието, направени са подходи на площада до Стария театър и се продължава към кв. „Абритус“.

На 12 януари на територията на Община Разград няма населени места без електроенергия и вода. Всички пътища са достъпи до населените места и са отворени.

От пресцентъра на Община Разград припомнят, че в Наредба 1 на Община Разград е уточнено, че ръководителите на фирми, учреждения и организации, на здравни, социални, учебни и други заведения, както и собствениците и наемателите на търговски обекти, жилищни сгради и недвижими имоти и гражданите, са длъжни да организират при паднал сняг или заледяване почистване и опесъчаване на тротоарите пред сградите, както и отстраняване на ледени образувания по стрехите, отвеждане до ниво тротоар на кондензните води от климатици и климатични инсталации и други.

Призоваваме гражданите да бъдат особено внимателни предвид обстановката, дейността по почистването ще продължи до нормализирането й.