С поднасяне на венци и цветя завършиха няколкодневните празнични прояви, посветени на Деня на Разград 28 януари и 140-та годишнина от Освобождението на града.
Официални гости на празничния ритуал на пл. „Възраждане“ бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, евродепутатът Асим Адемов, народните представители Десислава Атанасова и Денчо Бояджиев, представители на Руското консулство в Русе, на румънските градове-побратими на Разград Слобозия и Кълъраш, областният управител Гюнай Хюсмен, кметът д-р Валентин Василев, председателят на Общински съвет Разград Стоян Ненчев, както и екипите на губернатора и градоначалника.

В ритуала участваха и курсанти от Факултет „Артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационни и информационни системи“ в Шумен към Националния военен университет „Васил Левски“ и членове на клуб „Традиция“-Русе.

След тържествените слова на Караянчева и д-р Василев, бяха поднесени 50 венци пред Мавзолея-костница, като дългата редица на почит започна с венците на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, Министър-председателя Бойко Борисов, кметът на Разград д-р Валентин Василев, Архиерейското наместничество и Районното мюфтийство в Разград.