Висока оценка за дейността си през изминалата 2017 година получи Областната дирекция на МВР- Разград. Тя бе дадена от директора на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски и заместник директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ старши комисар Стефан Джолев.

Близо на 80 процента е разрешен кадровия проблем в по малките районни полицейски управления в Исперих, Кубрат и Лозница, има обаче 10 свободни позиции за патрулно-постови полицаи за Разград, заяви директорът на областната дирекция комисар Ивайло Йовчев. Разградската дирекция вече е снабдена и с една от модерните мобилни камери за контрол на движението по пътищата, а скоро се очакват и нови автомобили за патрулно-постовата дейност, стана ясно по време на отчета.

Има още какво да се подобри и по линия на икономическа полиция и по пътната безопасност и административното обслужване, но като цяло анализът показва добри резултати, каза главен комисар Христо Терзийски.

Има сериозен недостиг за патрулно-постови полицаи за областния град, ще има и стационарна камера, обясни директорът на ОД на МВР Ивайло Йовчев.

Камери за контрол на движение по пътищата има за всички дирекции, ще има и още автомобили. Все по големи усилия се полагат за разкриване широкия спектър от икономически престъпления, обобщи в края на пресконференцията главен комисар Терзийски.