В събота Разград отбеляза с поклонение 139 години от освобождението на града от османско владичество. Сутринта същия ден бе отслужена и заупокойна панихида в храм „Свети Николай Чудотворец Мерликлийски“.
В тържествената церемония на площад „Възраждане” участие взеха офицери и курсанти от Висшия военен университет в Шумен, а присъстващите на площада бяха посрещани с ароматни погачи и шарена сол.
На официалната трибуна се качиха кметът на Разград д-р Валентин Василев, неговите заместници, областния управител Манол Кившанов, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, две делегации от румънските градове Кълъраш и Слобозия, консулът на Русия в Русе Татяна Грушко и представители на основните религиозни общности в града.

От трибуната слово произнесоха кметът д-р Валентин Василев, консулът Татяна Грушко, представители на двете делегации и полковник Сашо Евлогиев от Националния военен университет-Шумен.
Веднага след това започна и церемонията по поднасянето на венци и цветя пред Мавзолея – костница, последвана от празнична заря.
Тържественото отбелязване на Деня на Разград 28 януари завърши с изпълнения на Капанския ансамбъл и хоро, на което се хванаха част от зрителите на площада.