Заключително занятие по инициативата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ проведе днес инспектор Детска педагогическа стая в Районно управление – Исперих Весела Георгиева със съдействието на ръководството на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Самуил. В състезанието взеха участие четири ученически отбора – два от пети и два от шести клас.

Надпреварата започна с решаване на тестове по безопасност на движението. Участниците трябваше да съобразят и отговорят по какво се различават предупредителните пътни знаци от останалите, как трябва да е оборудван и къде може да се движи водач на тротинетка, каква форма има знакът „Пропусни движещите се по пътя с предимство“, може ли автомобил да тръгва на червен светофар и много други.  Тестовете бяха оценявани от компетентно жури в състав инспектор Иван Игнатов от ОДМВР-Разград, Весела Георгиева и полицейски инспектор Димитър Драгомиров от участък Самуил. Успешно издържалите теста преминаха с тротинетки и велосипеди по трасе, в края на което ги очакваше редене на пъзел – пътен знак. Бързината и знанията донесоха на децата висок брой точки, дадени заслужено от журито.

Финалът на надпреварата бе ознаменуван от почетна обиколка на всички състезатели с тротинетки и велосипеди.

Победителите получиха грамоти и футболни топки. Във връчването на наградите се включи и директорът на учебното заведение Орхан Исмаил.

Състезанието отбеляза началото на лятната ваканция за децата. То се явява заключителен етап от Националната програма „Работа на полицията в училищата“, по която инспекторите Детска педагогическа стая в областта работят от 2001 година.