Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова поздрави участниците и гостите на 13-тото издание на Капанския събор, който се проведе днес в Гецово. От името на ръководството на Община Разград и на Кмета  Добрин Добрев тя пожела на самодейците да продължават да съхраняват българските и капанските традиции и да ги предават на поколенията след нас.

Г-жа Иванова увери, че Община Разград ще продължи да сe старае всяка година да кани на Капанския събор гост изпълнител, който да докосва душите и сърцата на зрителите и представи тазгодишната изпълнителка – Надя Казакова. Фолклорната певица е известна като една от участничките в музикален формат в „Шоуто на Слави”, като призьорка от „Пирин фолк” и изпълнител в ансамбъл „Филип Кутев” и Ансамбъла на Въоръжените сили. Надя Казакова започна концерта си с изпълнение на  „Охридското езеро” в аранжимент на „Ку-ку бенд”. И на тази, и на следващите песни от концерта й площадът се изпълни от няколко реда хора.

Над 250 изпълнители от: общините Разград и Кубрат в Разградска област, община Попово, Търговищка област и община Ветово, Русенска област участваха в 13-тото издание на традиционния Капански събор, който се организира от Община Разград, Кметство Гецово, РЕКИЦ Читалища и НЧ“Просвета 1883“. На площада в Гецово освен столове на сянка за публиката имаше и обект от типа „бира-скара”, атракциони за децата,  щандове със сувенири, понички и други вкуснотии.