С Етно ревю на традиционни и осъвременени носии завърши осмото издание на инициативата „Читалня под небето“ в Разград. Лошото време промени мястото на празника от градинката до библиотеката – в отдел „Изкуство” на културната институция, но това по никакъв начин не попречи на доброто настроение на всички присъстващи.

Това лято много деца четоха под небето, твориха в библиотеката, бродираха шевици в ателието „Капанска шевица” под зоркото око и с помощта на Николинка Ангелова – майстор – везбар, рисуваха и се забавляваха. Неслучайно организаторите на „Читалня под небето” са избрали да запознаят подрастващите със символиката на традиционните български шевици и духовната сила, която дават на човека,  обясни водещата Галя Ралева. Михаела, Райчо и Татяна дефилираха с тениски с изработени върху тях шевици.

В Етно ревюто се включиха гости от Шумен – Танцова формация „Фамилия Европа” към НЧ „Напредък – 1869”. Те показаха фолклорни елементи във вече сценичните костюми на танците – някои бяха традиционни, други дизайнерски и със съвременна визия.

Малчуганите, които най-много са чели книги това лято и са се включвали активно в занимателните дейности, организирани от библиотечните специалисти, получиха подаръци – книжки, осигурени от ЕИЦ „Европа Директно” Велико Търново.

Всички хапнаха вкусни бонбони и си обещаха отново да се забавляват заедно следващото лято.