Многокато кръшно българско хоро и красива заря в небето белязаха края на XIV Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти.
В трите различни в столицата на Лудогорието дни, разградчани и гости на града можаха да разгледат и да си купят по нещо за спомен от щандовете на стоте занаятчии, разположени под сенките на дърветата в кв. „Вароша“.
Децата направиха първите си стъпки в занаята в работилницата „Чудесия“, научиха някои от игрите на баба и дядо, рисуваха Панаира. А трите фестивални вечери предлагаха богата програма. В първата беше избрана Кралицата на Панаира: 15-годишната Анджела от Сърбия и подгласничките й – Джерен от Турция и Светлана от Разград. Те имаха честта с красив файтон да водят фестивалното дефиле до сцената на вечерните концерти.
Втората вечер започна с веселото състезание „Да си направим таратор, а не терор“, а третата – с представянето на трите разградски клуба за народни танци „ Калина-Рада“, „Абритус“ и „Капанци“ в открия урок по народни хора за всички на площада.
Във фестивала участваха фолклорни групи от 11 държави: България, САЩ, Бразилия, остров Мартиника и Мексико, танцуваха в първите два концерта.
Снощи на сцената бяха таланти от Колумбия, Грузия, Италия, Сърбия, Унгария и Турция.
На раздяла Кралицата и подгласничките й изрекоха на български език от името на всички участници във фиестата: „Обичам те, Разград!“, което като вълна премина през множеството, за да се превърне в: „Довиждане! До нови срещи, Разград!“.