Със самостоятелен концерт Капанският ансамбъл закри първата вечер от двудневните тържества за Цветница в Ловеч, съобщиха от културната институция.

В Града на люляците артистите поднесоха на хилядната публика многобагрен концерт от музика, песен и танц. Почти през цялото време в пространството пред откритата сцена се виеше хоро от зрителите, които на финала дълго аплодираха изпълнителите и си пожелаха нова скорошна среща с изкуството на капанци.

„Усещане на сцената е неописуемо, когато виждаш пред себе си съпричастността на публиката, когато мало и голямо танцува и пее заедно с теб. Това ни зарежда и ни дава кураж, че творческите ни търсения са в правилна посока, а показаното се приема отлично в различните краища на страната“, каза след концерта директорът на ансамбъла Светослав Митев.

Следващата изява на състава е днес – два последователни концерта пред ученици от четири разградски гимназии по повод Световния ден на земята.

На връх Великден Капанският ансамбъл ще поздрави жителите и гостите на Девня отново със самостоятелен концерт за Възкресение Христово.

На 8 май артистите ще са в София за участие в предаването на БНТ „Иде нашенската музика“.