С различни събития през тази седмица огнеборците в Лудогорието ще отбележат своя професионален празник, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР.

Празничната седмица стартира с футболната среща между отборите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ОД МВР-Разград тази сутрин на Тренировъчната база на „Лудогорец“ – „Гнездо на орли“.
По традиция кулминацията е навръх самия празник – 14 септември, когато в пожарните служби в Разград и Исперих ще има демонстрации на технико-тактическите способности на пожарната техника.

В Разград ще бъде отслужен и водосвет за здраве и безаварийна работа на служителите и техниката.

Демонстративни занятия ще се проведат и в четири обекта извън пожарните служби  – 3 в детски градини, а на 15 септември от 10.00 часа в Складовото стопанство за пропан-бутан в Гарова промишлена зона в Разград.
През седмицата от 11 до 15 септември ще могат да се разгледат и две изложби на детски рисунки, участвали в конкурсите „С очите си видях бедата“. Експозицията в Разград е подредена в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, а в Кубрат – в НЧ „Св.св.Кирил и Методий“.