В Разград ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на 13-годишната Кристислава Иванова. Тя е родена с диагноза детска церебрална парализа, преминала е през осем операции. Предстои й още една. През миналата година бе на протестите, организирани от родители на деца с увреждания в Разград и в столицата. В палатковия лагер в София се ражда и идеята, да издаде първа стихосбирка, тъй като едно от любимите й неща е да пише стихове. Така на бял свят се появява първата й книжка.

Талантливата Криси продължава да пише и скоро събира стихове и за втора, която съвсем скоро ще излезе от печат. Вдъхновени от силата и куража на това дете, Театрално- танцова формация „Пулс“ подготвя спектакъл по стихове на Криси, сценарий и режисура Катя Лапатова. Спектакълът е озаглавен „Приказката на Криси“ и ще бъде представен на връх Еньовден, 24 юни, от 18.00 часа в салона на НЧ „Развитие 1869“.

Билетите за благотворителната инициатива вече са в продажба. Тяхната цена е 3 лева. Събраните средства ще бъдат използвани за издаването на втората ѝ стихосбирка и предстоящата поредна операция, лечение и рехабилитация.

Предварителна продажба на билети – на тел. 0898 618177, 0897 234018, 0899781602, както и преди спектакъла на място.