Обновената спортна зала „Абритус” ще бъде официално открита на 17 декември, събота. Събитието се организира от Община Разград и СКБ”Вълци-Разград”, а на празника на спорта са поканени бивши разградски баскетболисти от различни поколения, представители на други спортни клубове от града и региона, всички любители на спорта в Разград, деца и възрастни.

Тържествената част започва в 11,00 ч., а 12,00 ч. е началният час на демонстративен мач на ветерани-баскетболисти от Разград. В 13,00 ч. е първият официален мач в обновената зала. Той ще е между отборите на „Вълци-Разград“ и Шумен за момчета до 14 години – кръг от Елитна група Изток.

Събитията не са само на баскетболното игрище, а и във фоайето на спортна зала „Абритус”, където ще има занимания за децата. Там ще бъдат иновативни мини роботи, осигурени от ПФК”Лудогорец 1945”, както и други игри, свързани с баскетбола.

След 11,00 ч. в събота, 17 декември, през целия ден залата е отворена за всички, които желаят да я посетят.

Припомняме, че още в началото на мандата си настоящото ръководство на Община Разград обяви за свой приоритет довършването на ремонтните дейности на спортна зала „Абритус“ и предприе необходимите мерки по изпълнение на този приоритет. Ремонтът бе започнал през 2013 г., но спря и около довършването му възникна сложен юридически казус. През настоящата година ръководството на Община Разград успя да се справи с този казус и бе обявена обществена поръчка с предмет „Текущ ремонт на спортна зала „Абритус”. За изпълнител бе определена фирма „САВ-Разград”ООД, която представи оферта в размер на 333 268,37 лв. без ДДС и извърши ремонтните дейности. Довършителните работи бяха свързани с различни части от сградата, сред недовършените дейности бяха: подовото покритие на игралното поле, парапети на трибуните, фаянсовите облицовки на вратите на санитарните помещения, коментаторската кабина, газови котли, регулираща и контролна уредба, радиатори, топловъздушни апарати, спирателни и регулиращи елементи, климатизатори „сплит“ и колонни и други.