Отличен старт на първото държавно първенство за 2016 година направиха състезателките на СК ,,Бадминтон” във възрастовата група 19 год. Състезанието се проведе в Стара Загора от 25 до 28 февруари.

През първите два дни бе индивидуалната надпревара в трите дисциплини: сингъл, двойки и смесени двойки, а от събота започна държавното отборно първенство.

Разградският бадминтон клуб участва в тези държавни шампионати с шестима състезатели: Румен Георгиев, Елина Христова, Даниела Данкова, Христианна Матева, Йоанна Кръстева и Димана Христова.

Традиционно на държавното лично първенство най-добре се представихме в дисциплината двойки, като и шестимата ни бадминтонисти се класираха на 5-8 място.
За отборната надпревара заявка за участие бяха подали по девет отбора при юношите и при девойките. СК ,,Бадминтон” участва само с отбор девойки, които след жребий бяха разделени на три групи по три отбора. Нашите девойки се паднаха в група с отбора на Велико Търново и силния тим на Хасково, като само първият в групата продължава напред във финалната тройка за разпределение на медалите.

Девойките ни победиха с 5:0 Велико Търново и с много добра игра поднесоха изненадата на шампионата отстранявайки с 3:2 победи девойките на Хасково.

На следващия ден започна борбата за разпределение на призовите места във финалната тройка, където освен нашите девойки се класираха отборите на Стара Загора и Дупница. Бадминтонистките ни отстъпиха с 0:5 от девойките на домакините и спечелвайки симпатиите на публиката победиха с 3:2 тима на Дупница. С тази победа нашите девойки се изкачиха на второто стъпало на почетната стълба спечелвайки сребърните медали на държавното отборно първенство.