Нова баскетболна школа за деца стартира през септември в Разград, съобщиха от клуба. СКБ „Вълци“ е член на БФБ и от новия сезон планира да се включи в държавните първенства в различни възрасти за момчета и момичета.

Проектът е иницииран изцяло от млади хора от града, специализирани в различни области. Целта е по нестандартен и близък до младите хора начин да се привлекат деца от 1 до 7 клас, за да се докоснат до магията на баскетбола. Наред със спортно-техническата подготовка, фокус в работата на школата ще бъде и подобряването на социалната среда, осигуряване на условия за повече спорт и споделено време между деца и родители. В хода на годината са планирани поредица от събития със социална и образователна насоченост, както и вътрешни състезания, които да дават стимул на децата и да ангажират общността.

Екипът на „Вълци“ Разград поема организацията със заявка и желание да работи съвместно с местната власт, бизнеса, родителите и спортните деятели. Генерален спонсор на школата „Вълци“ Разград ще бъде една от най-големите компании в региона – Амета Холдинг, с търговска марка „Лудогорско пиле“, която ще подпомага финансово дейността на клуба.

Идеята е с общи усилия да се реализира още една възможност за масов спорт и активен начин на живот на младите хора, като същевременно да се инициират и повече образователни, културни и социални активности за децата. Подходът търси целенасочен баланс между изграждане на здравословни физически навици и усвояване на интелектуални умения, нужни за успешната реализация в живота.

Екипът на „Вълци“ кани всички деца в града и техните родители да се включат в открити тренировки на 15 септември на площадката в ОУ „Васил Левски“. Планирани са тренировки в различните възрасти, както и турнир по стрийтбол за големите. Всички желаещи могат да се запишат за участие в събитието, както и в школите във Facebook страницата на „Вълци“ Разград –

https://www.facebook.com/wolvesrazgrad, както и по имейл на: wolvesrazgrad@gmail.com.