Средношколската танцова формация „Лудогорска младост” към Капанския ансамбъл грабна Специалната награда от XIX Международен етнофестивал „Децата на България – с духовност в Европа“, съобщиха от културната институция.

Фестивалът се провежда в Минерални бани, Хасковско, организира се от КНСБ, общината и Благотворителния фонд „Проф. д-р Желязко Христов“.

В тазгодишното издание на фиестата на сцената на Летния театър пяха, свириха и танцуваха близо 2000 деца, 80 групи и 70 индивидуални изпълнители от 16 области и 38 населени места в страната. Имаше и 18 групи от Босна и Херцеговина, Грузия, Северна Македония, Молдова, Сърбия и Турция.

Средношколската танцова формация „Лудогорска младост“ бе безапелационна във своята Трета възрастова група в категорията „Ансамбли“ – Специалната награда за „Женски капански танц“.
„Изключително съм доволна от представянето на момичетата. Много настроение, перфектно изпълнение и дисциплина. И резултатът е налице, след толкова часове тежки репетиции“, не крие емоциите си от постигнатото ръководителката на формацията Лидия Станчева.
„Това е поредният успех на състава в Хасково. Това като че ли е „нашето“ място. Досега няколко Първи места, а сега и Специалната награда. Доказателство, за това какво се случва при нас и че децата знаят и достойно представят навсякъде марката „Капански ансамбъл“, категоричен е директорът Светослав Митев.