25 студенти – доброволци по проект от Одрин, Република Турция, пристигат на посещение в Област Разград утре, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

В продължение на 7 дни младите хора от съседна Турция ще посетят учебни заведения в Разград, Исперих и Самуил, ще имат творчески дискусии с участници в извънкласни форми на обучение, срещи със свои връстници от Филиал Разград на РУ“Ангел Кънчев“, посещения на социални услуги, срещи с представители на институции. В програмата им са включени и посещения на туристически забележителности в региона.

Визитата на групата студенти е част от доброто сътрудничество между областите Разград и Одрин на база подписаната през декември 2017 г. Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете администрации. Припомняме, че като част от това сътрудничество миналата година близо 700 жители на Област Разград посетиха безплатно за тях съседна Турция, голяма част от тях са млади хора, които както и връстниците им от Одрин през следващите дни, се запознаха с културното многообразие в региона.

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен домакинства на групата турски студенти съвместно със Сдружение „Младежки форум 2001-Разград“ и Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“.