Стотици млади хора посетиха събитията от кампанията „Бъди войник“ на пл. „Независимост“ и в Общинския културен център в Разград. Най-любопитни се оказаха учениците, които специално дойдоха за да разгледат изложената военна техника, оборудване и въоръжение.

Пред Общинския културен център се проведе Информационна борса за набиране на матроси и войници и беше представена военна техника, въоръжение и оборудване.

Разградчани имаха възможността да наблюдават изпълненията на мажоретния състав към ЦРД и демонстрации на бойни изкуства.

Кметът на Община Разград изпрати поздравителен адрес на майор Деян Желев, началник Военно окръжие – Разград по повод информационната кампания, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

„Пожелавам усилията Ви да бъдат възнаградени и да привлечете много
качествени млади хора, които след подготовката да се превърнат в отлични военни
кадри“, пишеше в поздравителния адрес от градоначалника.

Част от националната информационна кампания бе и концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на военноморските сили.

Целта на кампанията е да се популяризира военната професия по инициатива на Министерството на отбраната. На концерта присъства заместник-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов.

По време на събитието бе показана временна експозиция на военна тематика във фоайето на ОКЦ-Разград с предмети от фонда на Регионалния исторически музей в Разград. Идеята бе да се даде популярност на славната бойна история на българската армия и участието на разградчани във войните за национално обединение. Паралелна изложба представи и ХГ „Проф. Илия Петров“ – портрети на опълченци от фонда на галерията.

Събитието приключи с илюминации и голямо хоро в центъра на Разград.