От днес стартира акция „Зима”, която ще продължи до края на месец ноември, това обяви Димитър Александров, началник група в „Пътна полиция“-Разград.

И тази година акцията включва три периода. До 10 ноември ще се проверяват предимно велосипедисти и водачи на каруци. От 11 до 20 ноември акцентът е върху пешеходците и това как те пресичат пътното платно. От 20 ноември до края на месеца ще бъдат проверявани водачите на МПС и пътниците в колите. Контролните органи ще инспектират шофьорите дали са окомплектовани за управление при зимни условия. Важно уточнение е, че няма да има гратисен период без глоби. При засечено нарушение ще се налагат санкции – коментира пред журналисти Димитър Александров.

Тази година е предвидено на нарушителите да се раздават и брошури  „Шофиране = Отговорност! Бъди отговорен – не вярвай в митове!“.

В акция „Зима“ са предвидени три дати без загинали: 2 ноември – без загинали велосипедисти и водачи на каруци, 16 ноември – без загинали пешеходци и 30 ноември – без загинали водачи и пътници в МПС.