Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи отстраниха авария след пътнотранспортно произшествие в разградското село Благоево в рамките на часове. След постъпване на сигнала пристигналият на място авариен екип установи, че при извършване на маневра, селскостопанска машина е пречупила стълб от електроразпределителната мрежа в селото.

След като органите на реда приключиха следствените действия по изясняване причините за произшествието, екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи предприеха незабавни мерки за възстановяване на щетите. Специалистите обезопасиха авариралия електропровод, за да извършат подмяна на повредения стълб и в най-кратък срок да включат електрозахранването на засегнатите жители на селото.

Заради неприятния инцидент без електрозахранване по време на ремонта бяха 176 домакинства. В резултат на бързите мерки, които специалистите на ЕНЕРГО-ПРО предприеха за отстраняване на аварията, в рамките на 5 часа на мястото на счупения стълб беше монтиран нов и електрозахранването на всички жители на селото беше възстановено.