Двама души са задържани при специализирана полицейска операция, която се проведе днес на територията на село Подайва, община Исперих под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Единият от мъжете, на 36 години, криминално проявен, съхранявал в имота си незаконно придобити дърва. Другият – на 51 години, е установен да шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,50 промила. В хода на спецоперацията са извършени претърсвания на седем имота. Иззети са близо 35 кубика дървесина от вида „цер“ без задължителната по закон контролна горска марка.

Три контролно-пропускателни пункта бяха изградени днес на входно-изходните пътища в селото. 16 полицейски служители бяха ангажирани в контрола на автомобилния поток.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност в малките населени места бяха проверени 113 лица и 98 моторни превозни средства. Съставени са 44 фиша и 27 акта. Връчени са 13 електронни фиша.

Образувани са 4 досъдебни производства и една проверка по чл.235, ал.1 от НК – за държане на незаконно придобити дърва. Отпочнати са и три бързи производства – две от тях за засечени кражби на вода и едно за шофиране след употреба на алкохол.