Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се провежда днес на територията на ОДМВР-Разград.

Обект на проверките са търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. В проверките този път са включени и представители на други държавни контролни органи – горски стопанства, данъчни служби, РЗИ. Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се извършва пълен контрол на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция и нарушения по ЗДвП. В засилените контролни действия участват екипи на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“, както и екипи на Жандармерията. 4 КПП-та функционират на територията на РУ-Разград, 3 са на територията на РУ-Исперих и 6 в РУ-Кубрат / 4 в Кубрат и 2 в Завет/.

Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград.