Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се провежда днес на територията на ОДМВР-Разград.

Обект на проверките са лица, съпричастни към извършване на престъпна дейност, пунктове за черни и цветни метали, търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва дейност, свързана със законови нарушения. Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция и нарушения на ЗДвП. В засилените контролни действия са включени екипи на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и Жандармерията. 4 КПП-та функционират на територията на РУ-Разград, 4 КПП-та на територията на РУ-Исперих и 5 КПП-та в РУ-Кубрат.

Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград.