55 човека от четири села в община Исперих намериха работа след инициатива на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Преди малко повече от седмица г-н Хюсмен оказа съдействие на представители на голям инвеститор от съседната област Търговище за провеждане на срещи за представяне на възможностите за кандидатстване за работа в завода за домакинско стъкло „Пашабахче“. Областният управител и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и лично присъстваха на събиранията в Йонково, Малко Йонково, Лудогорци и Голям Поровец, където директорът „Човешки ресурси“ Гюлчин Кичукова представи работните места, които стъкларската фирма открива.
Вследствие на тези срещи 71 жители на четирите села са подали заявления за работа, 8 от тях не са се явили на насрочените интервюта, 6 от кандидатите не са одобрени, а двама са се отказали. Така от 1 ноември 55 безработни от Лудогорието започват работа в „Пашабахче“, като фирмата им осигурява безплатен транспорт и други социални придобивки.
„Удовлетворен съм от това, че усилията ни да съдействаме на хората да си намерят работа имат положителен резултат, но действията ни в тази насока ще продължат, за да имат възможност жителите на Лудогорието да работят и да получават достойно заплащане за труда си“ – заяви Областният управител Гюнай Хюсмен.