Скрининговата кампания за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания на Специализирана болница за активно лечение по кардиология „МЕДИКА КОР“ продължава и през м. февруари 2022 година. Обявените дати за месеца са 12-ти и 19-ти и са съботни дни за удобство на нуждаещите се от преглед работещи пациенти.

Кампанията се фокусира върху значението на профилактиката и превенцията при сърдечно-съдовите заболявания. Инициативата цели да мотивира хората да обръщат повече внимание на здравето си и да се грижат за сърцето си. Прегледите са подходящи както за пациенти с оплаквания от гръден дискомфорт, така и за тези с вече установени сърдечни заболявания или преживени интервенции.

За да се възползват от скрининговата кампания на СБАЛК „МЕДИКА КОР“, пациентите не е необходимо да носят направление за кардиолог. Нужно е само предварително записване на тел.: ‎0883999791, който ще бъде на разположение за целта в работните дни от 8:00 до 17:00 часа. Самите прегледи ще бъдат извършени на 12.02.2022 г. и на 19.02.2022 г. в Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ №35.

Желателно е пациентите с вече поставена диагноза да носят цялата налична медицинска документация.