Със символично предаване на родния трибагреник от родители на деца завърши изключително емоционалният спектакъл, който деца и педагози от ДГ №4 „Митко Палаузов” – Разград представиха в последния ден на месец май. Светинята бе предавана от ръце на ръце, от последния до първия ред на препълнената зала, докато накрая стигна до малчуганите. Демонстрираната своеобразна приемственост накара водещият Румен Иванов да възкликне емоционално: „България ще пребъде”.

На сцената на Общинския културен център оживяха градският бит и фолклорните традиции от края на 19 век. Спектакълът, озаглавен „Усмихнати спомени”, забърка в емоционален коктейл стари градски песни и автентичен фолклор, а с отделни танци се изявиха всички групи на детското заведение – от най-малките, до най-големите – бъдещите първолаци, които в края на тържеството получиха своите свидетелства за завършено обучение в детската градина. Програмата завърши с кръшно хоро, на което се хванаха майки и баби.

В края на тържеството на импровизирани сергии на площада, родители възнаградиха с почерка положения труд и старанието на своите деца.

Цветя за празника бяха изпратили кметът д-р Валентин Василев, областният управител Гюнай Хюсмен, както и редица институции, а тържеството лично уважи зам.-областният управител Евгени Драганов.