Сигнал за счупен стъклопакет на офис, нает от политическа партия в Разград, е получен около 9 часа на 6 юни. По първоначални данни неизвестно лице извършва действия, грубо нарушаващи обществения ред, като замазва с тесто и счупва прозорец около 02.00 часа на 6 юни. В хода на образуваното досъдебно производство по чл.325, ал.1 от НК са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия. Установено е, че извършител на деянието е 71-годишен мъж с постоянен адрес в град Разград. Задържан е в сградата на Районното управление.

Автомобил „Гранд Чероки“ е спрян за проверка около 08.15 часа на 7 юни в град Исперих. В хода на контролните действия е установено, че 42-годишният водач шофира след употреба на упойващи вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на бензодиазепини. Взет е биологичен материал за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

69-годишна жена от Разград сигнализирала на тел.112, че около 01.30 часа на 7 юни неизвестно лице е прескочило оградата и през отворен прозорец влязло в дома й. След като разбрало, че собственичката го е усетила, побягнало навън. При извършения незабавен обход на района патрулните полицейски екипи установили криминално проявен 50-годишен мъж от село Топчии, който впоследствие е разпознат и от жената. Извършителят на деянието е задържан в РУ-Разград. По случая се води проверка по чл.170, ал.2 от НК.