Директорът на дирекция „Програми и околна среда” в Община Разград инж. Недим Тахиров награди на церемония снощи тазгодишните призьори в кампанията за пролетното хигиенизиране на населените места на територията на общината.

Ето и отличените:
1. Населени места:
– първо място – с. Черковна – предметна награда до 600 лв.
– Второ място – с. Липник – предметна награда до 300 лв.
2. Училища:
– Първо място – ОУ „Н.Й.Вапцаров“ гр. Разград – предметна награда до 400 лв.
– Второ място – ОУ“Елин Пелин“ с. Стражец – предметна награда до 200 лв.
3. Детски градини:
– Първо място – ЦДГ „Гълъбче“ – с. Топчии – предметна награда до 300 лв.
– Второ място – ЦДГ №12 „Зорница“ гр. Разград – предметна награда до 150 лв.
4. Организации и фирми:
– Първо място – „Шел България“ ЕАД гр. София за почистване и поддържане на обществени озеленени площи покрай обект Бензиностанция на бул. „Априлско въстание“ гр. Разград – предметна награда на стойност 200 лв.
– Второ място – „Авере“ ЕООД гр. Разград за почистване и поддържане на обществени озеленени площи покрай търговски обект на ул.“Охрид“ №4 гр. Разград – предметна награда на стойност 100 лв.
5. Гражданско участие – живущите на ул. „Бели Лом“, в участъка от ул.“9-ти септември“ до улица „Латинка“ в с. Гецово за полагане на грижи и поддържане на прилежащите площи пред жилищните имоти: един брой градинска маса и два броя градински пейки за обособяване на кът за отдих върху територии за обществено ползване, на стойност 1000 лв.

6. Поощрителна награда за живущите в ж.к. „Орел“ бл.1, вх.Б и бл.24, вх.В гр. Разград, които полагат постоянни грижи за поддържане чистотата и състоянието на озеленените тревни площи и зацветени градини: два броя градински пейки по една за всеки жилищен блок.

В края на награждаването на победителите в пролетното почистване бе изтеглена и томбола сред участниците в кампанията „Бонбони за смет“. За най-малките местната управа бе подготвила топки, федербали, комплекти за тенис на маса и други занимателни игри.
Веднага след официалната част възпитаници на Центъра за работа с деца изнесоха концерт, посветен на Деня на Европа.

На сцената се представиха Градският мажоретен състав, ангелогласната Катерина Йорданова, ТФ „Арабеа“, ДТШ “Хорце“ , а водещ на проявата бе вокалният педагог Свилена Дечева.