Седмицата на доброто, под наслов „Доброто е в нас” бе открита с колоритен карнавал на любимите приказни и филмови герои в основното училище в село Киченица, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Децата се превъплатиха в Червената шапчица, Шехерезада, Алиса, Пепеляшка, Котаракът в чизми, Зоро, Тримата мускетари и много други. В диалог с публиката се подчертаваха положителните качества на всеки представен персонаж. Всички участници се запознаха с известни мисли и сентенции за доброто, танцуваха и се веселиха. За старанието си при подготовката и участието в карнавала всички класове получиха награди.
В следващите дни предстоят: конкурс за рисунка „Моят най-добър приятел”, турнир по тенис на маса „Приятелство и спортсменство”, „Песни за доброто” – караоке концерт и конкурс „Стихове, приказки и притчи за доброто”.
Училищната инициатива има превантивен характер и се провежда с идейната и финансова подкрепа на Местната комисия за БППМН при Община Разград.
Училищният превантивен клуб разработи и организира пет дни с различни интересни занимания, чрез които да се подпомогне изграждането на взаимоотношения на разбирателство, уважение и приятелство сред децата, и да се мотивират за добри дела и толерантност.