На 15 ноември разградчани почетоха паметта на подпоручик Петър Кочев, роден в Разград, и отдал живота си в Сръбско-българската война.
На площад „Възраждане”, пред паметника на загиналите във войните се събраха общественици и граждани, които с присъствието си уважиха делото на първия загинал във войната разградски офицер Петър Кочев.
Цвете за героите поднесоха кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, депутатът Михаил Тодоров, общинските съветници от ГЕРБ, Реформаторски блок, Кауза Разград, представители на областна администрация и на Съюза на запасните офицери и Съюза на ветераните от войните.
Ще припомним, че организацията по отбелязването на 130 години от Сръбско-българската война започна в социалната мрежа Фейсбук и на Кауза Разград, след направено предложение на писателя Дулинко Дулев. Той е дългогодишен изследовател на действията по време на Сръбско-българската война.
Сдружение „Родолюбиви българи”, което в момента се създава има амбицията да набира средства за изграждането на паметна плоча на загиналите 23 войници от област Разград във тази война.
Нещо повече за каузата, може да научите в рубриката Актуално от Момчил Костадинов.