Днес кметът д-р Валентин Василев представи пред състава на Капански ансамбъл Разград Светослав Митев, който от следващата седмица ще заеме поста на временно изпълняващ длъжността директор на ансамбъла, съобщиха от пресцентъра на местната управа.
Митев е роден на 14.05.1970 г. в град Попово. С народни танци започва да се занимава в танцов състав „Северняче“, още докато учи средното си образование. От 1993 досега работи в Капански ансамбъл Разград като балетист и ръководител на СТФ „Лудогорска младост“. Председател е и на синдикалната организация на ансамбъла към СБМТД.
Завършил е Югозападен университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград, Факултет на изкуствата, профил „Българска народна хореография“, специалност хореограф – педагог. Магистърската степен придобива в ШУ „Епископ Константин Преславски“, профил „Връзки с обществеността“, специалност „Кризисен PR“.
Женен, с едно дете.
По време на срещата д-р Василев сподели с представителите на ансамбъла как са разходвани средствата за издръжката му и какво очаква да бъде оптимизирано, за да започне да генерира и приходи. Той направи съпоставка с приходите от 2013 година до днес, които драстично намаляват с годините. Представи им и общия бюджет, с който Община Разград издържа ежегодно функционирането на състава – 650 000 лв. и уточни, че през последния извършен одит за първото шестмесечие на 2016 г. приходите са само 2600 лв. Градоначалникът подчерта, че идеята на общинското ръководство е да запази състава, но и да го направи печеливш, задача, която се очаква да изпълни следващият директор.