Малко преди обяд днес в Разград в шатра пред банка ДСК започна събирането на подписи за произвеждане на национален референдум за промяна на политическата система. Инициатор е „Шоуто на Слави”, а само за час над 100 разградчани се подписаха в подкрепа на инициативата.
Въпросите в анкетата са общо 6. А те са:.

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
Доброволци от движение „ДНЕС” ще продължат да дежурят и събират подписи в шатрата в центъра на града. В момента подписи се събират в цялата страна. За да се насрочи дата за националното допитване е необходимо „Шоуто на Слави” да събере 400 000 подписа.