Днес, по време на отбелязване на Международния ден на хората с увреждания в ресторант „Лес“, няколко социални институции за подкрепа на хора с увреждания честваха таза дата, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

Гости бяха д-р Валентин Василев – кмет на Община Разград, зам.-кметът Ердинч Хасанов, председателят на ОбС Надежда Радославова, заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, директори на институции, потребители, служители.

Д-р Валентин Василев обясни, че  Международният ден на хората с увреждания е посветен на онази част от обществото, която среща трудности в ежедневието и се нуждае от нашата подкрепа. Затова в Община Разград има социални услуги, които подпомагат живота им, в тях те творят,  общуват и се забавляват. Кметът използва възможността да  поздрави участващите в конкурси за наградите, които печелят. От името на Община Разград д-р Василев поднесе за празника торта.

Поздрави към всички отправиха още председателят на ОбС Надежда Радославова, зам.-кметът Ердинч Хасанов и заместник областният управител Евгени Драганов.

Празникът продължи с програма.