Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и зам.-кметът Галина Георгиева бяха гости на официално честване по случай 30 години от създаването на Регионално управление по образование в Разград, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Градоначалникът връчи на началника на РУО – Разград Ангел Петков поздравителен адрес и графика, на която са изобразени учениците на Кирил и Методий. Д-р Василев каза, че всички искаме децата да учат на най-добрите места по най-добрия начин и затова внимателно трябва да се следи дали учителите работят качествено с тях. Той поясни, че е важно да се обърне внимание на вегетиращите структури, които не трябва да съществуват за сметка на оптимизирането на други действащи. Според градоначалника основна роля имат преподавателите и когато трябва да преценят и да ориентират децата какво искат да учат.
На събитието присъстваха бивши началници на институцията през годините. Един от тях – Пейчо Георгиев благодари на кмета д-р Василев, че не е допуснал да се закрият паралелки в профилираните гимназии в Община Разград. Той каза, че осъзнава какво е коствало и че е убеден, че са положени значителни усилия от общинското ръководство, за да се случи това.
На срещата присъстваха освен бивши директори на РУО, областният управител Гюнай Хюсмен, зам. областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, секретарят на областта Михаил Тодоров, експерти на РУО.