Да бъде сключен договор с Русенския университет „Ангел Кънчев“ за обучение на медицински сестри, които да работят в разградската болница „Свети Иван Рилски“, ще е един от приоритетите в дейността на новия изпълнителен директор д-р Станимир Георгиев. Той е убеден, че това е начинът да бъде преодолян недостигът на такива кадри в лечебното заведение. Това стана ясно на поредица от работни срещи, организирани от областния управител Драгомир Златев.  В срещите, освен д-р Георгиев и областният управител, участваха още кметът на община Разград Денчо Бояджиев, заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, представителят на местната власт в управлението на болницата Иво Димитров и временно изпълняващият длъжността неин изпълнителен директор Теодор Гавралов.

  Д-р Георгиев ще работи още за оборудването на „Свети Иван Рилски“ със съвременна медицинска апаратура и за попълване на екипа с лекари, където това е необходимо. На срещите бе уточнено, че предстои сливане на три отделения /“Вътрешно“, „Кардиология“ и „Гастроентерология“/ в едно. Реформата няма да доведе до съкращаване на персонала. Целта на провеждането й е да бъдат оптимизирани разходите.

  При разговорите от Община Разград бе заявена готовност за осигуряване на средства за нова медицинска апаратура, но при условие, че се стигне да съответното увеличаване на дяловото участие в акционерното дружество. Местната власт е склонна да търси и варианти за осигуряване на общински жилища за млади медицински специалисти, които проявят готовност да работят в Разград.