Русенският митрополит Наум и свещеници от региона отслужиха Света литургия за Рождество Христово в църквата „Св. Николай Чудотворец” в Разград. Пред миряните бе представено Рождественското послание на Патриарх Неофит, празнични слова към множеството в храма отправи и Дядо Владика.

В началото на службата бе ръкоположен нов иподякон, а след нея с кратък концерт бе отбелязана 140-годишнината на Църковния хор към църквата „Св. Николай Чудотворец”. Официалното рождение на хоровата формация е на 25 декември 1878 г., негов създател е учителят Павел Каракулаков. Историята на четиригласния хор разказа настоящият диригент на хора маестро Красен Иванов. В най-новата история на формацията той припомни участията в богослужения на разградския хор в различни градове в страната, както и посещението на хористите през тази година в църквата „Св. Георги” в Одрин, в Българската екзархия и Желязната църква в Истанбул, осъществени със съдействието на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен като част от културния календар за обмен по подписаната през 2017 г. Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между областите Разград и Одрин.

За юбилея хористите получиха поздравителен адрес от депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, кошница с цветя от кмета на Разград д-р Валентин Василев, както и от хор „Железни струни”, които също участваха в празничния концерт, а специален гост бе главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров.