Два месеца и половина след като Кралицата на циганската музика в Европа – Роксана, изненада феновете си и смело стъпи в нов музикален стил с денс поп версия на ромския химн „Джелем, Джелем“, дело на продуцента The Editor, тя не спира да отправя предизвикателства. На 15 февруари 2022 г. премиера направи ембиънт дъбстеп версията на „Джелем, Джелем“ в официалния канал на певицата в YouTube. По ремикса работи един от най-утвърдените артисти в България и извън границите – Иван Шопов (aka Drum Kid, Balkansky, Cooh).

„Джелем, Джелем“ (ембиънт дъбстеп ремикс) излиза със стилен, минималистичен клип, дело на режисьора Радина Миленчева. Певицата е с необичайна, но много нежна и красива визия, акцентираща изцяло върху нея самата.

С над половин милион гледания на денс поп версията на „Джелем, Джелем“, предизвикала истинска буря от емоции сред меломаните, Роксана доказа, че за нея музикални граници не съществуват. А тя ги премахна, за да заличи после и географските граници и да отправи силно и вдъхновено послание към ромите по цял свят. Ембиънт дъбстеп версията е още по-смела крачка отвъд стереотипите!

И в двата варианта на ромския химн, Роксана и продуцентът KVZ Music, който застана зад гърба й в това предизвикателство, заедно с ремиксаторите, пипат с бели ръкавици и демонстрират безкрайно уважение към оригинала на песента. Същевременно съумяват да я преведат през годините, за да я поставят пред по-широка аудитория и да покажат красотата на творчеството на циганите и да усилят гласа на малцинството.