Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на откриването на реновирания закрит плувен басейн в ОУ “Ив.С.Тургенев“-Разград, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

„Това е празник за Разград“ – заяви г-н Хюсмен пред присъстващите на събитието. Той разказа, че е посетил басейна преди малко повече от година, тогава е заявил, че ще съдейства за намиране на възможности за ремонта му. „Намериха се хора, които ме изпревариха, да е жив и здрав г-н Николов, истински богатите са тези, които умеят да дават от себе си за благородна кауза като тази децата освен здрав дух да имат и здраво тяло“ – обърна се г-н Хюсмен към най-големия дарител в кампанията за извършване на ремонта на съоръжението, което е единственият закрит басейн в Област Разград.

Областният управител изрази увереност, че ако продължат разградският бизнес, общината и държавата да работят заедно ръка за ръка в интерес на гражданите и на децата бъдещето на региона ще е добро и ще покажем, че сме европейци.

Г-н Хюсмен благодари и на изпълнителния директор на ПФК “Лудогорец“ Ангел Петричев за това, че клубът допринася за развитието на спорта и на областта, като призова всички да сме на стадиона в първия мач от тазгодишното участие на седемкратния български шампион в „Лига Европа“, за да подкрепим отбора.

Подаръкът на Областния управител за ОУ “Ив. С.Тургенев“ също бе свързан със спортното развитие на възпитаниците на училището – 10 футболни топки, 10 баскетболни топки и 10 комплекта хилки за федербал.

Реновираният басейн бе открит с водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги, а възпитаниците на училището с директор Милена Орешкова бяха подготвили кратка музикална програма.

Гости на събитието бяха още: кметът на Разград д-р Валентин Василев, началникът на РУО Ангел Петков, общински съветници, изпълнителният директор на ПФК“Лудогорец“ и член на Обществения съвет на ОУ“Ив.С.Тургенев“ Ангел Петричев, директори на училища и детски градини, деца и родители от училището. На откриването присъстваха и дарителите: Никола Николов, Огнян Обрешков, представители на фирмите „МАТ“, „Инокс“ и „Алфахим“.