От вчера до 30 юни е ограничено движението по пътя Разград – Благоево поради ремонт на участъка, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Ще се обновят общо 28 км от пътя Разград – Попово, които са на територията на областите Разград и Търговище. Третокласният път е включен в списъка с проекти, за които Министерския съвет осигури целево финансиране за превантивен ремонт на пътната мрежа в Северна България.
През май започнаха и дейностите в участък на пътя Ломци – Кардам – Попово, в област Търговище. Стойността на ремонтните дейности на двете отсечки е 11.1 млн. лева.
До приключване на ремонтните дейности в участъка на пътя Разград – Благоево трафикът ще преминава по пътя Разград – Цар Калоян, ще продължава през село Балкански и ще се включва отново преди село Благоево.
Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, както и от интернет страницата на АПИ – api.bg, или lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.