По информация на директора на РЗИ – Разград, на 11.06.2020 г. са регистрирани два нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.

          Единият случай е на мъж на 65 г. съпруг на хоспитализирана на 05.06.2020 г.  в  ОИФ  на МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград. Потърсил медицинска помощ на 11.06.2020 г. с оплаквания от кашлица и температура и  е хоспитализиран в ОИБ. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II.

Вторият случай е на жена  на 66 г. от с. Ясеновец. Потърсила медицинска помощ на 11.06.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград с температура,  където е хоспитализирана в ОИБ. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.  Придружаващи заболявания: не съобщава.

         Установени са  контактните лица. Взети са материали за изследване.

         Поставените под карантина лица в областта са 356.

         Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 39, от тях активни 30. На стационарно лечение са 11 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“  АД гр. Разград, в това число  са и приведените двама от „МБАЛ – Исперих“ ЕООД гр. Исперих.

         Смъкнати от карантина двама от с. Ясеновец с което общият брой на оздравелите става 9.

          Има изписан един пациент от гр. Разград, който е поставен под 28 дневна домашна карантина.

           Няма положителен медицински персонал.

Във връзка със създалата се епидемична обстановка в с. Ясеновец след заседание на Областния Кризисен щаб със заповед на директора на РЗИ – Разград са въведени засилени противоепидемични мерки в с. Ясеновец.

Общо под карантина в с. Ясеновец са 32 лица, в с. Вазово 12 лица, в гр. Исперих са 32 лица.

Директорът на РЗИ – Разград е издал заповед № РД-01-42/11.06.2020 г., която е качена на сайта на здравната инспекция.