Учениците от ОУ “Д-р Петър Берон“ в село Осенец получиха подаръци в началото на новата учебна година, съобщиха от пресцентъра на областна управа. Подаръците са част от дарението, предоставено от Държавната агенция за координация и сътрудничество към Президента на Република Турция. Връчиха ги заместник областният управител Евгени Драганов и началникът на Регионалното управление по образование в Разград Ангел Петков.

Г-н Драганов призова малките ученици да бъдат старателни в учението, да уважават учителите си, да развиват и талантите си в спорта и изкуството. Част от подаръците бяха за най-добрите спортисти в училището. Децата от ОУ “Д-р Петър Берон“- Осенец по традиция са шампиони по тенис на маса – разказа училищният директор Младен Бобев, той благодари за предоставеното дарение. Анцузи и якета получиха 8 момчета и 6 момичета с отлични резултати от състезания през миналата учебна година. За 14-те деца от първи и втори клас пък имаше раници, пълни с ученически пособия.

За часовете по физкултура училището получи 5 футболни топки, 5 баскетболни топки и 5комплекта федербала.

Разпределянето на дарението на Държавната агенция за координация и сътрудничество към президента на Република Турция за образователната и социалната сфера в Област Разград започна в първия учебен ден в присъствието на представители на дарителите и на Посланика на Република Турция в България Хасан Улусой. Ученици от 14 училища и един спортен клуб вече получиха различни части от дарението.