Районно управление – Разград продължава работа по проекта „Движи се безопасно“. Инициативата на полицейските инспектори и инспектор Детска педагогическа стая този път е под надслов „Пазя се! Пази ме!” и е насочена към децата в предучилищна възраст. Разработеното преди две години лого е поставено на светлоотразителни ранички – тип мешка, които инспекторите Детска педагогическа стая и униформените раздават на подрастващите. Новите придобивки ще направят децата по-видими като участници в движението. Целта на инициативата е да се повиши осведомеността на децата за тяхната лична и пътна безопасност, за да се предотвратят предпоставките за възникване на инциденти и пътно-транспортни произшествия.

                 Срещите с малчуганите стартираха днес от Детска градина „Незабравка“ в Разград. По график, съставен от полицейските служители на V-ти район, полицейски инспектор Николай Радев, младши полицейски инспектор Николай Иванов и инспектор Детска педагогическа стая Надежда Обрешкова ще посетят и детските градини „Славейче“ и „Райна княгиня“. По време на срещите децата научават, че трябва да играят далеч от пътното платно, да пресичат правилно или да търсят съдействието на възрастен, да познават светофара, както и полицая, независимо дали е униформен или цивилен. Малчуганите оцветяваха картинки с чичко и леля – полицаи. Научиха, че полицаите могат да се придвижват с автомобил, пеш или с мотор.

                 В V-ти район има три детски градини и две училища, които ще бъдат посетени до началото на месец април. Срещите на полицейските служители по кампанията „Движи се безопасно“ ще продължат и постепенно ще обхванат общините Лозница и Цар Калоян.