По искане на Районната прокуратура в Разград, Районният съд в града задържа под стража 22-годишния Румен Д., който беше привлечен като обвиняем за пет престъпления, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.
На 9 април 2016 год. след полунощ обвиняемият управлявал автомобил „БМВ“ с концентрация на алкохол в кръвта 1,48 промила и без да притежава свидетелство за управление на МПС, което му било отнето за една година – престъпления по член 343б, ал. 1 и по член 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс.
При опит да бъде проверен от екип на сектор „Пътна полиция“ в Разград, 22-годишният мъж попречил на автоконтрольорите да изпълнят задълженията си, с което осъществил престъпление по член 270, ал. 1 от Наказателния кодекс. При започналото издирване от страна на полицейските служители, Румен Д. успял да избяга и за малко не блъснал един от служителите. Преди това полицейският служител го предупредил да спре, а когато обвиняемият тръгнал директно с колата си срещу полицейския служител, той произвел два изстрела. С форсиране на колата си обвиняемият блъснал автопатрулната кола, като й причинил щети, след което отново напуснал местопроизшествието. За противозаконното си поведение, с което попречил на орган на властта да изпълни задълженията си, Румен Д. е с повдигнато обвинение и за престъпление по член 270, ал. 1 от Наказателния кодекс.
Между 3 и 4 часа сутринта полицейските служители отново засичат нарушителя, който не се подчинява на стоппалката, като деянието му се отличава с изключителна дързост – престъпление по член 325, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. След като служителите на реда успели да го спрат, в управляваното от Румен Д. „БМФ“ са открити 0,6 грама метаамфетамини – деяние по член 354а, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.
Срещу 22-годишния мъж се води производство от февруари 2016 г., когато с колата си се блъснал във витринно стъкло на бензиностанция в Разград, като причинил материални щети.
Взетата от Районния съд в Разград мярка за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.