Районната прокуратура в Разград поиска от председателя на Общинската избирателна комисия да прекрати предсрочно пълномощията на кмета на разградското село Гецово Пламен Пантилеев на основание влязла в сила осъдителна присъда, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Пълномощията на кметовете се прекратяват предсрочно, когато след избирането им са осъдени с влязла в сила присъда на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер, се сочи в уведомлението на Районната прокуратура в Разград до Общинската избирателна комисия, каквито са разпоредбите на член 42, ал. 1, т. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.
34-годишният Пламен Пантилеев бе признат за виновен за управление на автомобил с 2, 07 промила алкохол в кръвта – престъпление по член 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. Състав на Разградския районен съд го осъди на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 600 лева. Със същата присъда той бе лишен и от право за управлява МПС за срок от 1 година и 8 месеца. Присъдата на първоинстанционния съд е била потвърдена с решение на Разградския окръжен съд и е влязла в законна сила.
На 24 август 2016 г. при рутинна проверка лекият автомобил „Ситроен берлинго“, управляван от Пламен Пантилеев, бил спрян за проверка. Установено било, че той е употребил алкохол и е шофирал с 2,07 промила алкохол в кръвта, припомнят още от Апелативна прокуратура Варна.