По обвинителния акт на Районната прокуратура в Разград днес състав на Разградския районен съд произнесе присъда от седем години лишаване от свобода при първоначално строг режим спрямо Валентин Ч., съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

43-годишният мъж беше обвинен от Районната прокуратура в три деяния, извършени при условията на продължавано престъпление – за блудства с ненавършило 14-годишна възраст момиче чрез употреба на сила и заплашване, за същите деяния и след навършването на 14-годишна възраст на жертвата, както и за изнасилване на момичето, преди да навърши пълнолетие – престъпления по член 149, ал. 2, пр. 1,2, 5 и 6, във връзка с ал. 1, по член 150, ал. 1, пр. 1,2, 5 и 6, и по член 152, ал. 2, т. 1 във връзка с ал. 1, т. 2, пр. 1 и 2, във връзка с член 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. Районната прокуратура в Разград ще внесе протест срещу размера на наложеното наказание на Валентин Ч., като ще поиска налагането на максималния размер от 10 години лишаване от свобода за тези престъпления.
Момичето, пострадало от сексуалния насилник, било дете от предходен брак на жената, с която подсъдимият живеел на семейни начала.
За времето от 29 юли 2012 год. до 14 септември 2013 год. Валентин Ч. с цел да възбуди и удовлетвори полово желание и чрез употреба на сила и заплашване, като използвал положението на зависимост и надзор над ненавършилото 14-годишна възраст дете, извършил многократно блудствени действия с него. По време на тези деяние майката на пострадалото дете била приета на лечение в болница с роденото от съжителството с Валентин бебе. Многократните сексуалните насилия над момичето продължили и след навършването на 14-годишната му възраст.
От август 2014 г. до 21 май 2015 г. подсъдимият изнасилил многократно непълнолетното момиче,като го принудил към това със сила и заплашване. До разкриването на насилника се стигнало, след като жертвата започнала интимна връзка с момче. Когато разбрал за това, Валентин Ч. ударил момичето и го изгонил от дома им. Пред своя роднина то разказало какво се е случвало в дома им, докато майка й отсъствала заради лечението на болното дете. Уведомена била полицията и на 22 юли 2015 г. Валентин Ч. бил задържан с постоянна мярка „Задържане под стража“.
Осъденият на седем години лишаване от свобода не признава вината си нито в хода на досъдебното производство, нито в съдебната зала.