В три пункта в различни райони на Разград ще се раздават в събота, 29 април, бонбони срещу събрани от обществени места боклуци. Акцията „Бонбони за смет“ е насочена към децата и е част от традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населените места в община Разград. Пунктовете, на които децата първо ще получат ръкавици и торби за смет, а след това ще могат да предадат пълни с боклуци торби, са на следните локации: до сградата на Община Разград и приемната на РПУ в жк „Орел“; в градинката до хотел „Централ“ и в градинката до обръщалото в квартал „Абритус“(Водна централа). Пунктовете започват работа в 9,00 ч. в събота, 29 април, ще работят, докато свършат торбичките с лакомства за децата. Осигурени са общо 300 торбички, които децата ще получат срещу предаден събран от тях боклук.

В торбичките с лакомства има и талончета за томбола с предметни награди, която ще се тегли на 9 май от 16,30 ч. пред Общинския културен център (Новия театър). Тогава ще бъдат връчени и наградите на победителите в пролетното хигиенизиране по категории: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие.

Тегленето на томболата и награждаването са част от кампанията на Община Разград и Областния информационен център „Дни на Европа“, която включва още: колоездачна обиколка, конкурс за детска рисунка на асфалт, концерт на талантливи деца от Разград и на Тото и Лъчо от група „Скандау“.