С химна „Върви, народе възродени“ в изпълнение на хор „Железни струни“ започна празникът на площад „Възраждане“.

Сред официалните лица бяха кметът на Разград Добрин Добрев, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева, заместник-кметовете, областният управител Владимир Димитров и заместник областните управители, архиерейският наместник отец Георги, кандидати за народни представители. Площадът бе изпълнен със стотици ученици, учители  и дейци на културата.

Трима отличници на випуска имаха честта тази година да вдигнат националния флаг под звуците на химна на България.

Тържеството продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на учениците на Светите братя Кирил и Методий.

След официалната церемония започна дефилето по булевард „България“ до площад „Момина чешма“, водено от мажоретния състав и младежкия духов оркестър при ЦРД.

Центърът на Разград бе по жив и пъстър от всякога.

На специално построената сцена на площад „Момина чешма“ започна тържественото удостояване с традиционните за този празник отличия.  Решенията на местния парламент и имената на наградените обяви   председателят на Общински съвет – Разград Галина Георгиева.  

Новите носители на наградата на името на Никола Икономов са: Николай Миланов – за високите му постижения в развитието на физическото възпитание и спорта, Павлина Стаменова – за високите й постижения в областта на културата и изкуството и за нейния безспорен принос за популяризиране и обогатяване на културния живот на Разградския край и Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“ при Капански ансамбъл Разград – за постигнати високи резултати във възпитанието на поколения деца и ученици в любов към фолклорното изкуство и съхраняване на традициите.

Наградите „Студент на годината“ и „Отличник на випуска“ бяха одобрени също на вчерашното заседание на Общинския съвет. Отличията връчи кметът Добрин Добрев.

Ето какво каза  кметът Добрин Добрев   пред изпълненият със стотици хора площад.

След словото на кмета започна и празничния концерт. С бурни аплодисменти хората посрещнаха певицата Николина Чакърдъкова  и Неврокопския ансамбъл и още при първата песен се хванаха на хорото.