Кулминацията на тържествата, посветени на Деня на Разград – 28 януари бе тази вечер на площад „Възраждане“. Въпреки сложната епидемична обстановка и ветровитото време, десетки граждани дойдоха за да присъстват на тържественото събитие.

На официалната трибуна бяха кметът на Разград Денчо Бояджиев, председателят на Общински съвет – Разград Стоян Ненчев, областният управител Деян Димитров, депутатът Гюнай Хюсмен, новите почетни граждани Тодор Тодоров и Ангел Петричев, началникът на Военно окръжие – Разград Диян Желев, представители на вероизповеданията и на офицерите от резерва. Специален гост бе Генералният консул на Русия в Русе  Андрей Громов.

 Празничното честване започна с въвеждане в Мавзолея-костница иконите със ликовете на  светците- войни:Св. Димитър, Св Георги и Св. Александър Невски.

 Тържествено слово за Деня на Разград произнесе кметът Денчо Бояджиев.

Позрав към разградчани отправи генералният консул на Руската федерация Андрей Громов.

В тържественото честване на 144-та годишнина от Освобождението се включи и  Капанският ансамбъл.

След това започна ритуалът по поднасянето на венци и цветя пред Мавзолея-костница и пред Войнишкия паметник. Своята почит към героизма и саможертвата на руските войни, българските опълченци и загиналите във войните засвиделстваха кметът на Разград Денчо Бояджиев, председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, след тях венци бяха поднесени от Генералния консул на Русия Андрей Громов, от областния управител Деян Димитров  и от десетки представители на институции, политически сили, организации, учебни заведения и други. Тържеството за Деня на Разград завърши с красива заря на фона на Многая лета и военен марш.