Днес е кулминацията на тържествата, посветени на 141-вата годишнина от Освобождението на Разград.

Денят на Разград започна с празничен водосвет и панихида за загиналите за Освобождението на града от османско робство руски войни и български опълченци в 9,30 ч. в църквата „Св. Николай Чудотворец”.

От 11.00 часа е тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат гласувани тазгодишните предложения за носители на званието „Почетен гражданин на Разград”.
Номинираните са – проф. д.п.н. Пламен Радев Иванов – български педагог и преподавател – изявен деятел в областта на науката и академичното образование, публицист, творец и общественик; Здравко Петров Душков – спортен педагог и журналист, общественик; Здравко Неделчев Занков – хореограф и главен художествен ръководител на Фолклорен танцов ансамбъл „Разград“ при НЧ „Напредък 1901“.

В 12,30 ч. кметът д-р Валентин Василев ще се срещне със своите кръщелници на парти „Честит рожден ден”. То ще се проведе във фоайето на Общинския културен център.

За 16,30 ч. на площад „Възраждане” започва общоградското тържество за Празника на Разград с поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-костница на руските войни, загинали за Освобождението на Разград, и празнични илюминации.

В залата на читалище „Развитие 1869” /Стария театър/ ще бъдат връчени отличията „Почетен гражданин на Разград”, след което концерт акапела ще изнесе „Ева квартет”. Вход свободен.