Снощи на площад „Възраждане“ се проведе тържествен ритуал за отдаване на почит към Освободителите на Разград. Тържествено слово, посветено на Освобождението и неговите герои, поднесе кметът на Община Разград д-р Валентин Василев. Поздрав към разградчани отправи и Генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов, бе прочетен и поздравителен адрес от Цвета Караянчева – Председател на Народното събрание.
Празникът продължи с ритуал за поднасяне на венци и цветя от: председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Венци поднесоха и кметът на Община Разград д-р Василев, архиерейският наместник отец Георги, районният мюфтия Мехмед Аля, гостуващите официални делегации от Кълъраш и Слобозия- Румъния, народният представител Десислава Атанасова, венци от името на народния представител Денчо Бояджиев и Асим Адемов – депутат в ЕНП/ГЕРБ. Венец поднесе и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, председателят на ОбС Надежда Радославова и общински съветници, политически партии, военни и неправителствени организации, спортни и културни институции, училища и граждани. В края на ритуала небето на Разград бе осветено от празнични илюминации.
На площада сред официалните гости бяха още заместник-кметовете на Община Разград Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, заместник областните управители Евгени Драганов и Нурие Црънгалова.