Минути преди сирените за Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България завърши общоградското тържество, посветено на този ден и организирано от Община Разград.

То се проведе пред паметника на великия български поет и революционер в Градския парк. Започна с изпълнение на Химна на Република България от Младежкия духов оркестър към ЦПЛР ЦРД с ръководител Милен Бенков. Вълнуващи стихове и песни, посветени на Ботев, изпълниха възпитаници на училището, носещо неговото име – СУ”Христо Ботев”.

Представители на ръководството на училището първи поднесоха венец пред паметника. След тях своята почит отдадоха с венец Кметът на Община Разград Добрин Добрев и председателя на Общински съвет-Разград Галина Георгиева, а цветя – заместник-кметовете Полина Иванова и Зорница Евгениева, както и секретарят на Община Разград Нели Добрева. Представители на други институции, учебни заведения, общински съветници, политически сили, кандидати за народни представители също поднесоха венци и цветя пред паметника. Всички останаха там, докато прозвучаха сирените в 12,00 ч., когато сведоха глави в памет на българските герои.